ОРГАНИКАЛЫҚ ХИМИЯ САБАҒЫНДА ТӘЖІРИБЕ ЖҰМЫСТАРЫНЫҢ МАҢЫЗЫ - Мендыгалиева, Айгуль (Вестник ЗКУ, 2022)
Мақалада органикалық химия пәнінен тәжірибелер жасау, білім алушылардың органикалық химия пәніне қызығушылығын арттыруға бағытталған. Химиялық тәжірибе - білімге деген құлшынысты ашуда маңызды әдіс болып табылады. Тәжірибені дұрыс жасау арқылы білім алушының дүниетанымын кеңеюіне әкеледі. Тәжірибе жұмыстары – бұл білім алушыларды химия ғылымына деген қызығушылықты кеңінен ашады. Әр алуан химиялық тәжірибені пайдалана отырып, оқытушы өзінің теориялық білімін нақтылай түсіп, практикалық біліммен байланыстырып, теориялық түрде алынған химиялық түсініктерді тәжірибе арқылы дәлелдеуге мүмкіндік береді. Органикалық химия білімалушылардың ақыл-ойының дамуына керемет ықпалын тигізеді. Органикалық химияны оқу барысында молекуладағы атомдардың орналасуы, химиялық байланыстарды, химиялық тепе – теңдікті тереңірек түсінуге мүмкіндік береді. Органикалық химияны оқытқанда теориялық білімді тәжірибемен байланыстыра отырып, органикалық процесстерді меңгеруге және заңдылықтарын түсінуге көмектеседі. Мақалада органикалық химияны оқытуда практикалық білімі мен дағдыларды қалыптастыруға мүмкіндік беру жағдайлары қарастырылған.