АЛАШ ҚАЙРАТКЕРІ КӘРІМ ЖӘЛЕНОВТЫҢ ӨМІРІ МЕН ҚЫЗМЕТІ: АЛАШ ҚАЙРАТКЕРІ КӘРІМ ЖӘЛЕНОВТЫҢ ӨМІРІ МЕН ҚЫЗМЕТІ - Байбулсинова , Альфия Сабиргалиевна (Вестник ЗКУ, 2024)
Мақалада ХХ ғасырдың басындағы Алашорда зиялы қауымының ішінде белді тұлғалардың бірі, әлі де өз дәрежесінде зерттелмей келе жатқан, қазақ мектебі үшін математиканы оқытудың өзіндік әдістемелік жүйесін жасау ісіне орасан зор үлес қосқан көрнекті қоғам қайраткері, әдіскер-математик Кәрім Жәленовтің өмір жолы берілген. К.Жаленовтың өмір жолы мен қызметі, шығармашылығы құжаттар деректері, куәгерлер жазбалары және архив материалдар негізінде зерттелген.