АКАДЕМИК М.ҚОЗЫБАЕВТЫҢ ҚОҒАМДЫҚ ҚЫЗМЕТІ - Кушкенбаева, А (Вестник ЗКУ, 2024)
Мақалада тарихшы-ғалым М.Қ.Қозыбаевтың ғылыми, ғылыми – ұйымдастырушылық және педагогикалық қызметтерімен қатар мемлекеттік және қоғамдық өмірдегі белсенді қызметі жан-жақты қарастырылған. Ғалымның кеңестік кезеңдегі қоғамдық қызметтерге араласуы, шыңдалуы, тәжірибе жинағын өмір өткелдері сараланып, Қазақстанның тәуелсіздік алған жылдарындағы белсенді қоғамдық қызметі ғалымның өз шығармалары, ғылыми еңбектері арқылы зерттелген.